Wijziging in de FEI verboden-producten-lijst

Het FEI heeft enkele wijzigingen doorgevoerd aan haar lijst voor verboden producten. De nieuws lijst zal van kracht gaan op 1 januari 2014. Hierbij alvast even een kort overzicht van de wijziging:

- Metmorfin, een potentiëel anti-diabetisch medicijn voor oraal gebruik is toegevoegd door omdat het misschien een gevaar kan vormen voor de gezondheid van de paarden. Ook Levothyroxine zit inhetzelfde schuitje.

- het Adrenocortico-trophic hormoon (ACTH) is momenteel een verboden product. Echter wijzigt het product naar de classificatie van Gecontroleerde medicatie.

- Ammonium Chloride (injecteerbaar), Gamma-Butyrolactone (GBL) en Gamma - Hydroxybutyraat (GHB) waren voordien nog niet opgenomen in de lijst van verboden producten en medicijnen. Vanaf 2014 zullen deze drie producten niet langer toegelaten zijn.

Wil je een volledig overzicht van de wijzigingen dan kan je vlug even surfen naar de website van het FEI Clean Sport. Op deze website zal de volledige lijst voor 1 januari 2014 consulteerbaar zijn. Wanneer precies is nog niet duidelijk, echter is dit ongeveer 90 dagen voor het publiceren van de lijst.

© FEI