"Veteraan" Hugo Simon met pensioen

"Veteraan" Hugo Simon met pensioen
Op vierenzeventig jarige leeftijd heeft Hugo Simon besloten de topsport vaarwel te zeggen. De Oosterijkste ruiter is een legende in de paardensport en kan terug kijken op en enorme succesvolle carrière.

Bekendheid kreeg Simon dankzij zijn top paard Gladstone waarmee hij indrukwekkende erelijst verzamelde. Samen met zijn legendarische springpaard won hij in 1979 de allereerste Wereldbekerfinale in Göthenburg. Een resultaat dat hij later met  zijn E.T. FRH (v. Espri) in 1996 en 1997 nogmaals te evenaren. Tijdens zijn carriere won hij vele grote prijzen waaronder die op het groene gras in Aken in 1986.

Maar niet enkel in Grote Prijzen en op Wereldbekers was Simon erbij. Ook Olympische eremetaal won de Oosterijker voor zijn land. Tijdens de Spelen van Atlanta eindigde hij nog eervol op de vierde plaats. Tijdens de Spelen van Barcelona was er teamzilver.

Vorig jaar was Simon ook nog zeer succesvol. Zo waren er top noteringen in Linz-Ebelsberg, Villach, Offenburg en Wiener Neustadt. Bij die laatste sprong de ruiter in oktober zijn laatste Grand Prix, hij werd toen tweede achter winnaar Lawrence Greene.

https://youtu.be/FFkBxWONZrY