Springruiter Macella O'Neill moet evacueren wegens bosbranden in Californië

Springruiter Macella O'Neill moet evacueren wegens bosbranden in Californië
De bosbranden in Californië hebben ervoor gezorgd dat de 31 paarden van de Diamond Mountain Stables geëvacueerd moesten worden. Deze stal wordt gerund door Wereldbeker ruiter Macella O'Neill en haar partner Charlie White.

Aan de voet van de heuvel ligt hun mooie stallencomplex gelegen. Echter werd het complex dusdanig ingesloten door het vuur dat er besloten werd om het terrein te evacueren. Dit gebeurde afgelopen maandag waarbij de paarden in gedeelten werden verplaatst. Op dinsdag waren alle dieren ondergebracht op een tijdelijke andere locatie. Hier kreeg Macella echter te horen dat ook deze locatie niet veilig zou zijn voor het snel om zich heen spreidende vuur. Hierop werd besloten om de 10 uur durende rit naar Rancho Polo te maken met alle paarden in Coachella Valley.

Bij de evacuatie werden niet alleen de springpaarden van Macella verplaatst, maar ook andere paarden uit de omgeving, alsmede diverse andere dieren als ezels, alpaca's en geiten. Alle dieren zijn in veiligheid gebracht

Tot dusver lijken de stallen gespaard te blijven. Echter is de brandweer de situatie voorlopig nog niet meester.