Markus Brinkmann voorlopig "out" na val op losrijdterrein

Markus Brinkmann voorlopig "out" na val op losrijdterrein
Springruiter Markus Brinkmann gaat het jaar 2017 niet snel vergeten. In de winter kwalificeerde hij zich nog voor de finale van de Wereldbeker. En enkele maanden later raakt de ruiter ernstig gewond na een val van zijn paard.

De Duitser kwam tijdens Horses and Dreams in Hagen ongelukkig ten val en liep daarbij met een breuk aan zijn elleboog, een gebroken nek en letsel aan een van zijn nekwervels op. Daarmee staat de ruiter nu voorlopig lange de zijlijn

Het was de eerste wedstrijd in het buitenseizoen voor de ruiter. Hij crashte in Hagen met zijn toppaard Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly) tijdens het losrijden. De Diamant de Semilly-nakomeling, die ook mee was in Omaha, hield in tegenstelling tot Brinkman niets over aan de val.

"Zo risicoloos is onze sport dan toch weer niet! Ik heb hierdoor nu zes tot tien weken verplicht pauze," vertelt Brinkmann aan het blad Neue Westfälische

De ruiter werkt nu thuis aan zijn herstel, maar moet waarschijnlijk deelnames aan de Derby van Frankfurt en de Duitse kampioenschappen aan zich voorbij laten gaan. Brinkmann probeert zo snel als het kan Brinkmann weer in het zadel te klimmen. Hij hoopt op het CHIO in Aken er weer bij te zijn.