KNHS-centrum Ermelo klaar voor Indoorkampioenschappen 2017

KNHS-centrum Ermelo klaar voor Indoorkampioenschappen 2017
In de weekenden van 25 februari tot en met 25 maart worden de jaarlijkse KNHS Indoorkampioenschappen verreden op het KNHS-centrum in Ermelo. Via de Regiokampioenschappen en Subtop selectiewedstrijden hebben de beste dressuur- en springruiters uit de basissport zich geplaatst voor deze titelstrijd. De kampioenschappen zijn goed online te volgen, maar nog leuker is het natuurlijk als je komt kijken op KNHS-centrum. De toegang en het parkeren zijn alle dagen gratis.

Dressuur In het eerste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen, op 25 en 26 februari, komen er dressuurruiters die op Subtop niveau en hoger rijden in actie. Voor de strijd in de klasse ZZ-zwaar en Lichte Tour hebben de combinaties zich via de Subtop selectiewedstrijden kunnen plaatsen. Voor de Junioren, Young Riders, U25 en Grand Prix combinaties die in actie komen, zijn geen selectiewedstrijden geweest. Voor deze ruiters was er een vrije inschrijving voor de kampioenschappen. Toppers als Diederik van Silfhout (Lunteren), Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Emmelie Scholtens (Gorinchem) en Danielle Heijkoop (Rotterdam) zijn dit weekend in Ermelo te bewonderen.

Op vrijdag 3 maart gaat het verder met de dressuurpaarden in de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht. Zaterdag 4 maart komen er zowel dressuurpaarden als -pony combinaties in actie. Voor de paarden is er dan de titelstrijd in de klasse B tot en met L2. De ponyruiters strijden in de klasse M1/M2 categorie C en de klasse Z1 en Z2 in de categorieën C, D en E. Vrijdag 10 maart mogen de paard combinaties die uitkomen in de klasse M1 en M2 hun geluk beproeven. Zaterdag 11 maart gaat het verder met pony´s uitkomend in de klasse B tot en met M2 in alle categorieën (met uitzondering van de M1/M2 cat. C).

Springen Na al het dressuurgeweld is het vanaf 17 maart tijd voor de springruiters. Parcoursbouwer dit jaar is Sjack Meuleman. Het spits wordt afgebeten door de pony´s in de klasse B. Deze rijstijl rubriek zal worden beoordeeld door Arjen Vos. Zaterdag 18 maart komen alle andere springpony´s in de klassen L tot en met ZZ in actie in Ermelo. Als afsluiting van de KNHS Indoorkampioenschappen komen de springpaarden in actie. Op vrijdag 24 maart is het de beurt aan de B-paarden. Hier zal niemand minder dan bondscoach Rob Ehrens optreden als rijstijl jurylid. Zaterdag 25 maart komen de springpaarden in de klasse L tot en met ZZ in actie.

Voor meer informatie, startlijsten en het laatste nieuws kijk op: www.KNHSindoorkampioenschappen.nl.