Glock wint miljoenen rechtszaak tegen Ex-vrouw

Glock wint miljoenen rechtszaak tegen Ex-vrouw
De rechtszaak tussen Gaston Glock en ex-vrouw Helga werd onlangs beslecht in het voordeel van  de wapenfabrikant, die tevens de  hoofdsponsor is van onder andere Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Gerco Schröder.

In 2011 startte Glock's ex-vrouw, Helga de rechtzaak voor een "magere" 500 miljoen dollar. Naar aanleiding van de scheiding tussen Helga en Gaston Glock werd een dispuut gestart om de familie eigendommen, alsook gedeeltelijke eigendom van de wapenfabriek. De Oostenrijkse wapenfabrikant is immers één van 's werelds grootste wapenproducten. Dit met een bloeiende afzetmarkt in de Verenigde Staten.

De bezwaarstelling van de ex-vrouw was dat heel wat geld van het bedrijf verduistert zou zijn via internationale constructies.  Tevens gaf ze aan dat hij na de scheiding het bedrijf en zijn erfenis zo had herzien dat zij en hun drie kinderen die ze samen hebben geen controle over het bedrijf zouden kunnen krijgen.

Echter maakte de rechtbank in Atlanta op 20 maart gehakt van de aanklacht door het een "shotgun aanklacht" te noemen. Volgens rechter Thomas Thrash Jr. was de aanklacht vaag, niet volledig en gewoonweg slecht  onderbouwd.

De rechtbank sloot af met de woorden dat als Gaston Glock via illegale wijze geld in eigen zag gestoken zou hebben, dit het bedrijf zou treffen en niet Helga persoonlijk.