Jan Tops' GCL en het FEI sluiten akkoord

Jan Tops' GCL en het FEI sluiten akkoord
In een persbericht heeft het FEI en de Global Champions League aangekondigd een finale overeenkomst te hebben bereikt. Het FEI erkent vanaf heden de GCL regelgeving, zeker nadat deze licht is aangepast naar de FEI regels.

Vorig jaar kwam Jan Tops aangedraven met zijn nieuwe Global Champions League, echter was dit niet met de goedkeuring van de hippische federatie, het FEI. De nieuwe overeenkomst vervangt de eerder gevormde overeenkomst tussen het FEI en de Longines Global Champions Tour, een akkoord van 2007.

Nu beide partijen tot een overeenkomst zijn gekomen, heeft de organisatie van de GCL haar klacht ingetrokken. Jan Tops en zijn organisatie hadden bij de Belgische mededingingsautoriteit een klacht neergelegd tegen het FEI en haar eerder besluit.

Beide partijen laten in een reactie weten tevreden te zijn dat deze saga eindelijk opgelost is.

Jan Tops en Frank McCourt verklaren alvast opgelucht en tevreden te zijn met de nieuwe overeenkomst. Beiden zijn enorm verheugd met de inspanningen die in beide kampen zijn geleverd. Ook Ingmar De Vos, FEI voorzitter, is opgelucht dat er een einde komt aan deze langdurige saga.

De overeenkomst laat ook toe dat officials nu zonder probleem hun job kunnen uitvoeren tijdens een GCL wedstrijd.