Don Juan de Hus onverwacht overleden

Don Juan de Hus onverwacht overleden
Eergisteren berichtten we nog over de wereldtitel van Don Martillo bij de vijfjarigen, vandaag is er spijtig nieuws te melden over zijn vader, Don Juan de Hus.

De hengst, een zoon van Jazz, is gisteren op slechts negenjarige leeftijd onverwacht overleden. Haras de Hus heeft beslist om een sectie te laten uitvoeren om de doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Don Juan de Hus werd geboren als Diovannie bij J.M. Koopmans in Westelbeers. Op de veulenveiling Brabant was hij met 12.000 euro de veilingtopper. In 2010 werd de hengst reservekampioen van de Westfaalse keuring. Een jaar later deed hij er een overwinning bij, door gekroond te worden tot verrichtingskampioen in Schlieckau.

Als vijfjarige nam hij deel aan het Wereldkampioenschap voor jonge paarden onder amazone Jessica Michel. Daarna kwam hij een tijdje niet meer in actie, als gevolg van gezondheidsproblemen.

Dankzij zijn nakomelingen kreeg hij terug meer media-aandacht. Ondertussen zijn reeds veertien zonen van hem goedgekeurd. Don Martillo werd afgelopen weekend wereldkampioen. Een andere zoon die meedeed was D'avie. Deze hengst eindigde op een zesde plaats in Ermelo.