Charlotte Dujardin speelt bijrol in nieuwe Netflix Original serie

Charlotte Dujardin speelt bijrol in nieuwe Netflix Original serie
Voor de Netflix kijkers onder ons is er speciaal nieuws uit Engeland. Zo zal namelijk de nog altijd regerende wereldkampioene dressuur Charlotte Dujardin haar opwachting maken in een nieuwe Netflix serie.

De serie gaat over de vijftien jarige Zoe (Jaylen Barron, See dad run, Bones) die haar leven ziet veranderen door de vriendschap met haar paard. Deze geeft haar de kracht om om te gaan met alle problemen die ze in het dagelijkse leven tegenkomt en helpt haar nieuwe vriendschappen op te zoeken. Zo moet ze onder andere persoonlijke en fysieke problemen het hoofd bieden. Haar inspirerende verhaal laat ons zien dat het er niet om draait hoe vaak we falen in het leven, maar om hoe we onszelf er weer overheen zetten.

De serie is oorspronkelijk opgezet voor kinderen, young teens en families en het eerste zal seizoen bestaat uit ruim 10 afleveringen.

Ondanks dat de amazone zelf aangeeft dat ze geen actrice ambities heeft voor haar cv, zal ze in de serie toch te zien zijn met een kleine bijrol. "Ik was erg nerveus om mee te mogen doen en het is voor een dressuur ruiter een enorme eer om gevraagd te worden voor een televisieserie. Het was ontzettend leuk om te doen en ik ben erg dankbaar voor deze ervaring. Daarom wil ik graag Lime Pictures, Netflix en de voltallige cast en crew bedanken die mij vanaf het eerste moment welkom lieten voelen", aldus Charlotte Dujardin.

De Netflix Original serie Free Rein zal in maar liefst 190 landen worden uitgezonden en zal vanaf vandaag op Netflix terug te vinden zijn. De acteurs ken je onder andere van grote films en series als Game of Thrones, War Horse en Shameless. Charlotte zal te zien zijn in de finale aflevering van de serie.

Bekijk hier de officiële trailer.