Stalknecht aangehouden na brand manege in Belgie (update)

Stalknecht aangehouden na brand manege in Belgie (update)

Het parket heeft gisteravond een man aangehouden die verdacht wordt van brandstichting in manege Golden Club in Mollem. Gisteravond sloeg de pyromaan voor de derde keer toe in twee weken. Een leegstaande caravan achteraan de manege brandde volledig uit.




Werknemers en klanten van de Golden Club merkten gisteravond rond 19.40 uur een rookpluim op achteraan de stallingen. Toen de zaakvoerder ging kijken, merkte hij dat een verlaten caravan in een weide achteraan de manege vuur had gevat. De man alarmeerde meteen de hulpdiensten. De brandweer kon echter niet voorkomen dat de caravan volledig uitbrandde. Volgens politie en brandweer was het duidelijk dat het vuur op twee plaatsen aangestoken was. De ravage bleef beperkt en niemand raakte gewond.

Nadat de manege de voorbije maand al vaker het slachtoffer werd van pesterijen, was de politie al een uitvoerig onderzoek gestart. Dat onderzoek leidde gisteravond tot de aanhouding van een kerel die zich regelmatig in de buurt van de manege ophoudt. Het parket werd op de hoogte gebracht en de man werd aangehouden. De man werd gisteravond al verhoord maar over de inhoud van zijn verklaringen is voorlopig niets bekend.

Manege Golden Club kreeg de voorbije maand permanent af te rekenen met pesterijen en brandstichting. Tien dagen geleden stak de pyromaan zelfs enkele balen stro in brand in de stallingen. De trouwe klanten van de manege merkten het vuur tijdig op en konden toen zelf de vlammen blussen. Vermoedelijk dezelfde dader liet de voorbije weken ook al enkele paarden ontsnappen

Equnews sprak ter plaatse met een buurtbewoner: ’Ik was net naar hier aan het stappen met een paard toen ik rook in de lucht zag. Ik had meteen door dat er opnieuw iets aan de hand was in de manege. Rare toestanden hier de laatste tijd. Hopelijk kan de politie snel de dader vinden.’

De Golden Club ligt op een tiental minuten van Stephex Stables (Wolvertem) en Tal Milstein Stables (Asse).

Update 04/06/14 - 17:50

De onderzoeksrechter heeft woensdag een 47-jarige werknemer van de manege Golden Club in Mollem aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Vorst.

De stalknecht, met woonplaats in Brussegem (Merchtem), wordt in verband gebracht met de verschillende brandstichtingen en andere onverklaarbare gebeurtenissen de afgelopen tijd in de manege van Patrick Hutse. De man was nog maar enkele maanden in dienst van de manege.

Dinsdag werd zelfs tot twee keer toe brand gesticht in een oude stacaravan achteraan in de manege. ’s Middags kon uitbater Hutse een brand nipt vermijden, maar ’s avonds ging de houten constructie helemaal op in de vlammen.

De werknemer werd, na de eerste brandstichting in de nacht van 22 op 23 mei, al extra in de gaten gehouden. Na de brand van dinsdagavond sloot het net zich en werd de man opgepakt en voor de onderzoeksrechter voorgeleid. Er werd bij hem thuis ook een huiszoeking verricht.

Bron: Goeiedag - HLN - bewerkt door Equnews
Foto's en video: Equnews



https://www.youtube.com/watch?v=OLEuG2u33mY

[caption id="attachment_63745" align="alignleft" width="300"]Wat er nog over blijft van de balken Wat er nog over blijft van de balken[/caption]

[caption id="attachment_63746" align="alignleft" width="300"]De uitgebrande kar , de caravan is volledig in de vlammen opgegaan De uitgebrande kar , de caravan is volledig in de vlammen opgegaan[/caption]