Succesverhaal voor de veiling van Tim van Hal, Jonas De Bock en Jan Claeys

Succesverhaal voor de veiling van Tim van Hal, Jonas De Bock en Jan Claeys

Nadat gisteren via de Eye of the Breeder veiling al heel wat veulens, enkele embryo’s en de dekhengst Comme d’Api vd Hacienda een nieuwe eigenaar vonden, was het vandaag aan de jonge en bereden paarden om onder de digitale hamer te gaan.

De absolute veilingtopper was Feeling D’Eau Grenou (v. Canturo), een zesjarige merrie die voor net geen 100.000 euro naar Frankrijk vertrekt. Voor de schitterende Ogano Sitte ruin Quint vd Litzemaere was er een heuse biedingsstrijd. Bieders uit zowel België als Canada gooiden alles in de strijd om de vijfjarige vos binnen te rijven. Uiteindelijk waren het de Belgische bieders die aan het langste eind trokken. Quint blijft dus voor 62.000 euro op Belgisch grondgebied. Nancy (v. VDL Glasgow vh Merelsnest) bracht 50.000 euro op. De 4-jarige merrie verhuist naar Zweden.

Bij de niet-bereden paarden werd Bellissimo van Sombeke Z (v. Balou du Rouet) het duurst verkocht. De 3-jarige ruin zal de eerste stappen van zijn carrière in Ecuador maken.

“Uiteraard zijn we erg tevreden met de uitkomst van onze twee veilingdagen”, aldus de organisatie. “We zagen interesse vanuit verschillende landen en zijn er zelf van verrast dat Bellissimo naar Ecuador zal vertrekken. We willen ook alle fokkers en klanten bedanken voor het vertrouwen in ons team en alsook Arnaud Dewaele voor de bemiddeling van de zesjarige Canturo merrie. We kijken alvast uit naar de volgende editie”.