Why Not vd Bisschop voor 26.000 euro veilingtopper van de BWP Auction

Why Not vd Bisschop voor 26.000 euro veilingtopper van de BWP Auction

De tweede editie van de BWP Elite Foal Auction is achter de rug. Na de succesvolle eerste studioveiling in 2021, opteerde BWP dit jaar voor een live veiling (hybride) in samenwerking met BWP Moerbeke.

Ongeveer 85% van de veulens werd verkocht, dit voor een gemiddelde prijs van 12.200 euro. Het meeste geld werd er betaald voor Why Not vd Bisschop (Diarado x Chin Chin). Voor 26.000 euro verhuist de dochter van de halzus van Dulf van den Bisschop naar de stalen van Paul Van Den Bosch.

Why Not werd gefokt door Yvan Dossche uit Lovenjoel. Ook Wadonna van de Pereboom, Nixon van ’t Meulenhof x Thunder vd Zuuthoeve, uit de merrielijn van Gunder van de Pereboom, trekt naar de stallen van Paul Van Den Bosch. Voor dit merrieveulen, gefokt bij Godfried Storme, werd een bedrag van 11000 euro betaald.

Het tweede hoogste bedrag, 22000 euro, werd neergeteld voor Wonderboy Blue v/d Meersarena, een zoon van Chacco Blue uit de merrie Prima Donna van ’t Roosakker, een Comme Il Faut dochter uit de prestatiemerriestam van Usha van ’t Roosakker. Het fokproduct van Martin De Cnuydt blijft eveneens in België.