Stoeterij Black Horses komt eveneens met veiling

Stoeterij Black Horses komt eveneens met veiling

Op zaterdag 1 augustus is de eerste editie van Black Horses Auction, een online veiling waarin zo’n 40 dressuurpaarden worden aangeboden. De collectie bestaat uit talentvolle, onbeleerde dressuurpaarden, succesvolle wedstrijdpaarden én interessante fokmerries. “Met Stoeterij Black Horses willen we ons vooral focussen op de springpaardenfokkerij, de dressuurpaarden willen we via online veilingen gaan verkopen”, aldus eigenaar Jan Vink. In juli kunnen de paarden geprobeerd worden op de sportstal in Sliedrecht

Stoeterij Black Horses in Sliedrecht fokt al jarenlang met veel succes spring-, dressuur- en tuigpaarden. Ook in de dressuurrichting zijn altijd de beste dressuurlijnen ingezet met gebruikmaking van de meest vooraanstaande hengsten. De collectie bestaat dan ook uit dressuurpaarden met fantastische genen. Daarnaast zal ook een aantal hoger opgeleide dressuurpaarden in de eerste online veiling aangeboden worden.


“Het is een diverse groep paarden, voor iedereen zit er wel een interessant paard bij. Daarbij worden alle paarden aangeboden met een recente veterinaire keuring. In het geval van de onbeleerde paarden en de rijpaarden een volledige sportkeuring inclusief hals- en rug-röntgenfoto’s. Wat betreft de fokmerries: ze zijn allemaal veterinair gecheckt op gezondheid en geschiktheid,” legt Jan Vink uit. De veterinaire gegevens zullen voorafgaand aan de online veiling inzichtelijk zijn.


Vanaf begin juli wordt de collectie van deze eerste editie bekendgemaakt, te beginnen met de collectie rijpaarden en fokmerries en vervolgens de collectie onbeleerde dressuurpaarden. Daarna is er de mogelijkheid om de rijpaarden onder het zadel te proberen en de onbeleerde paarden en fokmerries te bezichtigen op de sportstal van Stoeterij Black Horses. De locatie is Parallelweg 3 te Sliedrecht en om een afspraak te maken kunt u contact opnemen met bedrijfsleider Carlo van Kaathoven (+316 53246473 ) of door te mailen naar trials@blackhorses-auction.nl.


bron: Persbericht