Gemiddeld 23.000 euro tijdens ESHA veiling

Gemiddeld 23.000 euro tijdens ESHA veiling

Op zondagavond is na vier dagen van biedingen de eerste groep paarden van de online ESHA veiling verkocht. Kopers uit Amerika, Polen, Denemarken, Engeland, Egypte, Nederland en België brachten een gemiddelde van 23.000 in de boeken. Topper was de goedgekeurde hengst Farmgraaf (Verdi X Heartbreaker) die voor 55.000 naar Amerika vertrekt.

De 11-jarige Empire, die 1m50 gesprongen heeft, krijgt voor € 44.000 een nieuwe kans bij een Egyptische eigenaar. Gaetano Musterd, goedgekeurde hengst van Darco X For Pleasure, gaat naar Amerika voor € 27.000. ‘We hadden 14 paarden in deze eerste online veiling van de European Sport Horse Auction. Van 8 eigenaren, die allemaal zonder laatprijs de veiling in zijn gegaan. Dat betekent vertrouwen in de opzet en ik ben trots en dankbaar dat ze woord hebben gehouden. En ook daarom echt helemaal geweldig dat alle paarden voor 100% verkocht zijn,’ vertelt organisator Dennis Swennen.


“Normaal zit ik boven op het torentje en heb ik vaak best wel een kleine beetje zenuwen, maar dit was gewoon ontzettend spannend!’ vertelt organisator Dennis Swennen. Vooral vanaf gisteravond beseften we echt wel dat we in de goede richting begonnen te gaan. Vooral het laatste half uur was geweldig om mee te maken, biedingen van Chili tot Polen tot Engeland, Egypte, dit hebben we nog nooit meegemaakt, het was fantastisch.’


ESHA veilt de volgende groep paarden van woensdag 3 juni tot en met zondag 7 juni. Dat zijn tenminste 10 2 t/m 4-jarige paarden. De organisatie gaat die opzet elke twee weken herhalen.


bron: Persbericht