Flanders Embryo Auction kan terugkijken op geslaagde editie

Flanders Embryo Auction kan terugkijken op geslaagde editie


Vrijdagavond 19 februari werden veertien van de zestien nog ongeboren springveulens van Flanders Embryo Aution in een live studioveiling - zonder publiek - geveild voor 282.000 euro, oftewel een gemiddelde van 20.143 euro.


Wat de verwachtingen waren van de nieuwe opzet van de Flanders Embryo Auction? Luk Van Puymbroeck en Gerald Lenaerts durfden van tevoren haast geen voorspelling te doen. “Een gemiddelde prijs van 15.000 euro zou fijn zijn.” Maar die voorzichtige aanname verdween dus als sneeuw voor de zon.

“Werkelijk geweldig” zeggen de veilingorganisatoren enthousiast. “Deze collectie zouden we dit weekend in de Emiraten veilen, maar daar had ook geen publiek bij mogen zijn vanwege de coronamaatregelen. We waren dus gedwongen om in België te blijven. Een puur online veiling wilden we niet. Veilingmeester Louis De Cleene mocht zijn hamer bij 36.000 euro en 32.000 euro laten vallen bij twee Chacco Blue’s. De veilingtopper, verkocht naar Ierland, was de Chacco Blue x Vigo d’Arsouilles, waarvan moeder Funky Music (1.60m Grand Prix) al twee 1.60m Grand Prix-paarden heeft gegeven: de goedgekeurde hengst El Torreo de Muze en Bretling du Paradis Z. De andere is de naar Canada verkochte Chacco Blue x Balou du Rouet uit de moeder van de Zangersheide hengst Comilfo Plus Z en het 1.50m Grand Prix-springpaard Cobalou.


Klik hier voor een overzicht

Bron: Persbericht