90.000 euro voor Zirocco Blue VDL-dochter tijdens veiling CH De Wolden

90.000 euro voor Zirocco Blue VDL-dochter tijdens veiling CH De Wolden

Op zaterdag lagen de gemiddelden hoog tijdens de veiling van CH De wolden. Met een gemiddelde prijs voor paarden van 60.875 en die voor veulens van 13.417 euro blikt de organisatie tevreden terug.

Uitschieter bij de paarden was de prachtige schimmel Jolly Karla V. Deze nakomeling van de bekende tophengst Zirocco Blue en keurhengst Corland bracht bij opbod een bedrag van 90.000 euro op. Deze achtjarige heeft ook een succesvolle moederlijn, want bekende paarden als Mr. Blue, die succes had onder Bert Romp en Eline Haas en KM Wish, die onder het zadel reed met Jur Vrieling, zijn uit die lijn voortgekomen.

Twee paarden brachten ieder een bedrag van 75.000 euro op, Max Blue (Zirocco Blue x Chin Chin) en Qwando van de Rispen (Matisse de Mariposa x Phin Phin). Verder waren Lora Es (Falaise de Muze x Chellano Z) voor 65.000 en Mowgli T (El Salvador x Padinus) verkoopprijs 60.000 euro bij de bieders in trek. Het “goedkoopste” paard ging weg voor het respectabele bedrag van 30.000 euro en dat was Sabrina II VM Z (Sir Obolensky Z x Caretino).

Bij de veulens was Sire HK, ook een nazaat van Zirocco Blue en de eveneens bekende hengst Indoctro, een gewilde viervoeter. Het fokproduct van fokker Koers uit Hijken bracht na aanprijzen door veilingmeester Frederik de Backer een bedrag van 25.000 euro op. Het was een enorme uitschieter. Het op een na duurste veulen was Baldric (Baltic x Aganix de Seigneur) met een prijskaartje aan zijn staart van 16.500 euro.

bron: Persbericht - F. © Summer Sale De Wolden