35.000 euro voor Chacco-Blue embryo uit halfzus Explosion W

35.000 euro voor Chacco-Blue embryo uit halfzus Explosion W

37 veulens en één embryo zijn vanavond onder de digitale hamer gegaan. De klapper van de derde KWPN Online Veulenveiling was het embryo van Chacco-Blue uit de halfzus van Explosion W. Dit ongeboren veulen werd voor 35.000 euro verkocht en gaat naar het Verenigd Koninkrijk.

Opnieuw sloegen verschillende buitenlandse kopers hun slag. Vier veulens vertrekken naar Spanje, drie naar België, twee naar Ierland. Ook vertrekken er veulens naar Kroatië, Frankrijk, Portugal en Zwitsersland. In totaal is tweederde van de veulens daadwerkelijk verkocht, de gemiddelde prijs ligt deze editie op bijna 3.500 euro.

Naar Zwitserland vertrekt de voor 5.000 euro verkochte Dallas VDL-zoon On My Own. Deze is, samen met Olancinthe J.D. (v.Jardonnay VDL) en Olga (v.Indian Rock), het duurst verkochte veulen van deze veiling. Imposantos-zoon Officier en Orlando A.G. (v.Dettori) zijn beide voort 4.750 euro verkocht en blijven in Nederland.

De vierde KWPN Online Veulenveiling loopt van 20 tot en met 23 september. Volgende week maandag verschijnt deze collectie met foto's en video's online op de veilingwebsite. Morgen vindt bij VDL Stud een foto- en videodag plaats en op woensdag is er een foto- en videodag op het KWPN-centrum, beide voor de vijfde online veiling.

bron: kwpn