33.500 euro voor duurste veulen bij de Peelbergen

33.500 euro voor duurste veulen bij de Peelbergen

Bij de Peelbergen werd er ook op de veulens gretig geboden. Uiteindelijk kwam het meeste geld op naam van het hengstveulen, Soleil Especiale.  Met als vader Tokyo du Soleil en moeder de Grand Prix-merrie, Especiale. De koper betaalde 33.500 euro voor het veulen.

Met een gemiddelde prijs van ruim €10.600, op een ongekend aantal van 81 springveulens, is het gros van de fokkers zeer tevreden huiswaarts gekeerd vanavond. De Limburgse Veulenveiling heeft daarmee opnieuw bewezen een ijzersterke schakel te vormen in de afzet van kwaliteitsvolle springveulens uit het fokgebied rondom Limburg

“Het is ieder jaar een uitdaging om zo’n grote groep veulens te verkopen maar we kunnen wederom constateren dat we zowel hier op het Peelbergen Equestrian Centre als via de telefoon de juiste kopers hebben weten aan te trekken. Het succes van de veiling hangt enerzijds samen met een sterke collectie veulens, en anderzijds met het hebben van de juiste klanten. We hebben vanavond weer gezien dat kwaliteit dan goed betaald wordt, en daarmee hebben we een hoop fokkers en kopers tevreden kunnen maken vandaag”, besluit Paul Hendrix.

bron: Persbericht/ F. © Digishots