17.000 euro voor embryo van Chacco-Blue, Connect-zoon duurste veulen met 9.500 euro

17.000 euro voor embryo van Chacco-Blue, Connect-zoon duurste veulen met 9.500 euro

De laatste KWPN Online Veulenveiling van het jaar zit erop! Met als klapper het embryo van Chacco-Blue uit de directe moederlijn van Kannan. Deze werd voor 17.000 euro verkocht en blijft daarmee in Nederlandse handen. Veel veulens vertrekken naar het buitenland, niet eerder was er zo veel buitenlandse interesse.

Connect-zoon Olivier T bracht het meeste op van alle veulens, voor 9.500 euro heeft hij een nieuwe Nederlandse eigenaar. Ook de springveulens Oliver (v.Untouchable) en Oreo GR (v.Arezzo VDL) brachten goed geld op, zij verwisselden beide voor 6.000 euro van eigenaar en vertrekken naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het duurste dressuurveulen is het merrieveulen Oranza (v.All At Once), zij bracht 4.750 euro op en blijft daarmee in Nederland.

Gemiddeld brachten de veulens ruim 3.500 euro op en dit ligt hiermee in lijn met de voorgaande veilingen. Buitenlandse kopers sloegen hun slag. In totaal zijn 21 veulens verkocht naar het buitenland, naast bovengenoemde landen vertrekken er veulens naar Spanje, Zweden, België, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland en Kroatië.

De drachtige merrie Alanya (v.Goodtimes) is eveneens verkocht, zij bracht uiteindelijk 6.500 euro op en vertrekt naar België. Haar dochter Olanya H (v.Harley VDL) heeft voor 4.750 euro een nieuwe eigenaar in Nederland gevonden.

bron: KWPN