Zoer en van Gerwen pakken Rankingpunten in GP-kwalificatie Opglabbeek

Zoer en van Gerwen pakken Rankingpunten in GP-kwalificatie Opglabbeek

In het Sentower Park kwamen 56 combinaties aan de start van de 1.45m GP-kwalificatie. Voor Nederland zorgde Albert Zoer voor het beste resultaat maar Jody van Gerwen volgde op de voet. Beide ruiters gingen met punten voor de Longines Ranking naar huis. 

Een heel erg internationale top uitslag had twee Nederlandse combinaties tussen de veertien geplaatsten staan. Albert Zoer had Jackpot (v. VDL Zirocco Blue) gezadeld voor deze rubriek. De negenjarige ruin was op geen fout te betrappen en reed in deze proef tegen de klok naar de twaalfde plaats onder Zoer. Jody van Gerwen is aan een sterke passage bezig in het Belgische Sentower Park want de amazone liet in bijna elke rubriek waar ze aan de start kwam, ook haar visitekaartje achter. In deze rubriek zette de Nederlandse in op Bright Side 3 (v. Balou du Rouet). Het duo sprong foutloos naar de dertiende plaats. 

De overwinning was voor de Argentijnse Martin Dopazo die in het zadel van Carlina Z naar de winnende tijd van 65,66 reed. Slechts twintig honderdsten verschil hield Jennifer Hochstadter, winnares van de vorige rubriek, op twee met Tinka's Hero Z (v. Tinka's Boy). De top drie werd besloten door Derin Demirsoy en Minuit van het Grootveldhof (v. Emerald). Op plaats vier en vijf zagen we twee Nederlandse paarden terug. De KWPN merrie Jelita C (v. Etoulon) sprong onder Khaled Almobty naar vier, de KWPN ruin Flintstone V (v. Eldorado vd Zeshoek) was met Selina Höger goed voor vijf. 

Volledige uitslag