Zilver voor Thamar Zweistra in FEI Dressage World Cup Grand Prix Madrid

Zilver voor Thamar Zweistra in FEI Dressage World Cup Grand Prix Madrid

In Madrid verzamelde het neusje van de zalm uit de dressuur-wereld voor de FEI Dressage World Cup Grand Prix. Daarbij reed Thamar Zweistra haar weg naar het zilver met Hexagon's Ich Weiss (v. Hexagon's Rubiquil). 

In Lyon kon de Nederlandse amazone nog haar persoonlijk record verbreken maar in Madrid was de score eerder laag. De amazone scoorde sterk met het drafwerk maar liet enkele steken vallen bij de galop. Zweistra haar proef met de negenjarige schimmelhengst werd door de jury beloond met een knappe 72,478%. Die score bleek uiteindelijk goed te zijn voor het zilver. Het brons ging naar de Franse Morgan Barbançon. De kür op Sir Donnerhall II OLD (v. Sandro Hit) kreeg 72,196% toegewezen van de jury.

Maar de overduidelijk winnaar was de Duitser Frederic Wandres. Met Duke of Britain FRH (v. Dimaggio) onder het zadel danste hij naar een verbluffende score van 77,152% en dikte daarmee zijn bankrekening ook aan. Voor de stukken waarin de Duitser de piaffe of passage vroeg aan de vijftienjarige ruin kregen ze zelfs enkele negens te zien. 

In de top vijf noteren we nog een vierde plaats voor Helen Langehanenberg op Annabelle (v. Conteur) met 72% terwijl João Victor Marcari Oliva vijfde werd in het zadel van Escorial Horsecampline (v. Spartacus Csm). 

Alle resultaten