Zege voor Kentucky TMS Z en Stargos VDL bij de Peelbergen

Zege voor Kentucky TMS Z  en Stargos VDL bij de Peelbergen

Op maandag goedgekeurd worden bij het KWPN en dinsdag zegevieren in de Blom hengstencompetitie. Onder Maikel van der Vleuten liet Kentucky TMS Z zien dat hij óók met die voorbereiding kan winnen.

Gister rondde Kentucky TMS Z (Kannan uit Elite van Prinseveld van Toulon) van fokker Tal Milstein, Stal Van der Vleuten en Kees van den Oetelaar met succes de 21-dagentest af in Ermelo, waar hij werd ingeschreven met 82 punten. Dat hij een 9 voor instelling kreeg, maakte hij vandaag volledig waar. In zijn eerste barrage pakte hij gelijk geweldig aan met Maikel en zo zetten ze het snelste resultaat neer.

“Ik heb nog niet eerder snel met hem gereden dus dat hij het zo makkelijk aanpakt, zegt veel over zijn natuurlijke aanleg. Het hele seizoen loopt hij al veel nulrondes en dat is een hele belangrijke kwaliteit. Hij heeft een hele goede instelling en is scherp van nature. Ik zat er nu voor het eerst weer op na het verrichtingsonderzoek maar daar heeft hij duidelijk totaal niks van geleden, ze hebben hem prima in training gehouden”, lacht Maikel.

Op slechts vijfhonderdste afstand volgde een andere lokale favoriet: Pieter Keunen met de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG (uit Grappa AG van Spartacus, fokker Alex Gisbertz). De winnaar van de Limburgse competitiewedstrijd van vorig jaar, de For Pleasure-zoon For Friendship onder Wesley de Boer, finishte nu na een iets behouden gereden barragerit geheel foutloos als derde.

Vliegensvlugge Stargos VDL naar winst in klasse M

Iris Hakvoort wist precies waar haar kansen lagen in de barrage van de klasse M van de Blom hengstencompetitie. Met de spectaculair springende Stargos VDL greep ze overtuigend de zege.

Na een razendsnelle foutloze rit met de over veel atletisch vermogen, watervlugge reflexen en veel inzet beschikkende KWPN-goedgekeurde hengst Stargos VDL (Stakkato Gold uit Estella sport-spr van Conthargos, fokker W. Winkeler) van de VDL Stud leek de overwinning Iris Hakvoort niet meer te kunnen ontgaan. Het meest dichtbij hun resultaat kwam uiteindelijk de Vannan-zoon Mees vd Watermolen (uit Holinda ster van Carambole) van fokker Jan Greve, die onder zijn nieuwe ruiter Mart IJland veel kwaliteit liet zien. Maar de overwinning ging naar Stargos VDL.

“Ik rijd hem nu ruim een half jaar en meteen vanaf het eerste moment heeft hij mij een geweldig gevoel gegeven. Hij heeft ontzettend veel inzet, is van nature snel en doet alles met veel gemak. Stargos is een enorme meewerker dus ik wist wel dat we hier vooraan zouden kunnen eindigen. Heel mooi dat dat gelukt is!”, vertelt Iris. “Afgelopen zomer werden we al vijfde in de Blom Cup en daarna heeft hij het WK in Lanaken gelopen. Ik ben heel blij met hem!” Een andere KWPN-goedgekeurde hengst finishte dubbel foutloos als derde in deze eerste wedstrijd van de Blom hengstenmoeder. De altijd opvallende, ogenschijnlijk onbegrensde Mindset ES (Aganix du Seigneur uit Hosanne ES keur sport-spr pref van Kannan) van Egbert Schep is daarmee onder Jarno van Erp het winterseizoen sterk begonnen, nadat ze het zomerseizoen afsloten met WK-brons in Lanaken.

bron: KWPN.nl