Vrieling en Bles sprokkelen prijzen in hoofdnummer Doha

Vrieling en Bles sprokkelen prijzen in hoofdnummer Doha

In Doha werd zonet het hoofdnummer van de dag gesprongen: een 1m55 met aparte barrage. Acht ruiters konden een foutloze basisronde springen. Een barrage met acht moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Niels Bruynseels moest als eerste de ring in. Hij kon met Frency VDS (v. Cornet Obolensky), Vicky van de Poel haar voormalige toppaard, meteen een topchrono neerzetten. Het duo liet het hout onaangeroerd in 37,04 seconden. 

Die tijd bleef de snelste tijd tot de laatste combinatie: Scott Brash slaagde erin om de tijd van Bruynseels nog scherper te stellen. De Britse topruiter reed maar liefst een seconde sneller in het zadel van Hello Vincent (v. Consul Dl Vie Z) en finishte in 36,08 seconden. Christian Kukuk maakte de top drie compleet. Hij rekende op Checker (v. Comme Il Faut 5) om in 37,13 seconden een foutloze ronde te springen. 

Pieter Devos (Jade vd Bisschop) en Henrik von Eckermann (King Edward) vervolledigden de top vijf. 

Jur Vrieling zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij kon in het zadel van Chabada de l'Esques (v. Quebracho Semilly) een foutloze barrage springen in 39,45 seconden. Bart Bles kon met Gin D (v. Clinton I) een foutloze ronde springen in het basisparcours maar kreeg één punt voor tijd achter zijn naam. 

Klik hier voor de resultaten


Foto: Stefano Grasso