Veronique van Wijlick staat haar mannetje in hoofdnummer De Peelbergen

Veronique van Wijlick staat haar mannetje in hoofdnummer De Peelbergen

In De Peelbergen werd er dit weekend op (inter-)nationaal niveau gesprongen en ook heel wat Nederlanders waren naar Kronenberg afgezakt om het beste van zichzelf te geven. Laura Stotzem slaagde daar met glans in. Zij kon het hoofdnummer op zondag op haar naam schrijven. In het zadel van Guitlermo (v. Tangelo vd Zuuthoeve) kwam ze dit 1m35 hoge parcours zonder springfouten door. Ze stopte de chrono na 22,49 seconden. 

Daniel Oppermann en Orfee VDB (v. Diamant de Semilly) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en klokte af in 24,51 seconden. Veronique van Wijlick zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Zij rekende op Kustique (v; Harely) om in 24,77 seconden foutloos rond te springen. 

Christine Gjerstad (Colesta 5) en Daniel Oppermann (Daytona) werden respectievelijk vierde en vijfde. 

Wiljan Laarakkers was de te kloppen man in de 1m25 twee fasen rubriek. Met Invictus (v. Numero Uno) schreef hij de overwinning op zijn naam door in 33,58 seconden een foutloze ronde te springen. Met Chantilly RK (v. Caretino) en Kappa (v. Carambole) nam hij bovendien ook nog eens de derde en vierde plaats mee naar huis. Niels Brussen kon zich met Lusallco (v. Cassalco) ook nog op de negende plaats klasseren. 

In het 1m15 verzekerde Anthony Schreinemachers een Nederlandse overwinning. Hij reed Figaro S (v. Carthino Z) foutloos rond in 26,92 seconden, ruim voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. Barbara Schreuder reed op haar beurt Emireta (v. Elton John) naar de derde plaats. Het duo kon de nul behouden en stopte de chrono in 28,25 seconden. Wiljan Laarakkers kon zich ook in deze rubriek klasseren. Dit keer zadelde hij Quality Girl (v. Quality Time) om in 28,95 seconden een foutloze ronde te springen. Petra Bouwmans (Lucky Touch) reed op haar beurt naar de achtste plaats. 

In het 1m05 ging de overwinning opnieuw naar Anthony Schreinemachers. Dit keer zadelde hij Hermes-Blue (v. Mr Blue) om in 25,81 seconden foutloos rond te springen. Wiljan Laarakkers ( Carrera VDL) schreef hij de derde plaats op zijn naam door in 27,56 seconden een foutloze ronde te springen. Jeannette Monden (Kaluna du Monden) eindigde op de vierde plaats. In het 95 cm tot slot, zorgde Judith Van der Slik (v. Cornet's Boy) voor een Nederlandse klassering. 

Op zaterdag was een 1m30 rubriek het hoofdnummer en ook daar was er een Belgische overwinning. Lynn Leys reed in het zadel van Dermie (v. Tolan R) alle concurrentie naar huis door in 26,39 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee gaf ze haar eerste achtervolger, Rob Heyligers, het nakijken. De Nederlander zadelde de 7-jarige Oxana By Diamant Z (v. Ogano Sitte) om in 28,78 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de tweede plaats op. Jam Vlemmix en Filiberke (v. Meneer) werden derde na een foutloze ronde in 28,89 seconden. 

Voor Laure Smans (Kingsize) en Rob Heyligers (Mick Jagger) was de vierde en de vijfde plaats weggelegd. 

In het 1m20 reed Kim Mestrom naar de overwinning. In het zadel van For Passion vd Horst Z (v. For Pleasure) kon ze een foutloze ronde achter haar naam noteren in 26,83 seconden. Stella Heijligers en Helena (v. Namelus) reden naar tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 27,12 seconden. Heyligers reed Idon Vera (v. Harley VDL) ook nog naar de achtste plaats. 

In het 1m10 was Anthony Schreinemachers de beste. Hij kon in het zadel van Figaro S (v. Carthino Z) de nul behouden en finishte in 24,77 seconden. Nadina Janssen en Naveah (v. El Salvador) namen de vijfde plaats in deze rubriek voor hun rekening. In het 1m00 greep Kaily van Kaathoven de overwinning. Zij rekende op Esprit (v. Vleut) om in 25,05 seconden een foutloze ronde te springen. Dominique Heijnen (Cliff van het Wilgenhof Z) werd zevende. Van Kaathoeven won met Esprit ook het 90 cm. Esmee Hooymans (Casanova) en Cecile Neessen (Havanna). 

Klik hier voor alle resultaten