Van Liere schittert naast Fry en Werth op Wereldbekerpodium

Van Liere schittert naast Fry en Werth op Wereldbekerpodium

In Den Bosch wordt er dit weekend niet enkel op het hoogste niveau gesprongen, ook de beste dressuurruiters ter wereld zijn dit weekend naar de Brabanthallen afgezakt. Deze namiddag werd immers één van de hoogtepunten van het weekend gereden: de World Cup Freestyle. Voor aanvang was er één amazone topfavoriete om de overwinning mee naar huis te nemen en zo geschiedde ook: Charlotte Fry reed Glamourdale (v. Lord Leatherdale) naar een schitterde score van 86,835% en werd door de jury unaniem als winnares aangeduid. 

De Nederlandse amazone Dinja van Liere kwam met Hermos NOP (v. Easy Game) het dichtst in de buurt van Fry. Hun schitterende Freestyle leverde hen een totaalscore van 83,375% op. Isabell Werth en Emilio 107 (v. Ehrenpreis) vervolledigden het podium. Hun Freestyle werd door de jury met een totaal van 82,760% beloond.

Benjamin Werndl reed op zijn beurt Famoso Old (v. Farewell III) naar de vierde plaats. Het duo kreeg een score van 82,050% achter hun naam. Mariek van der Putten en Torveslettens Titanium (v. Totilas) maakten de top vijf compleet met een totaalscore van 81,185%.

Andere Nederlandse top tien klasseringen kwamen van Marlies van Baalen (Habibi DVB), Hans Peter Minderhoud (Glock's Dream Boy), Thamar Zweistra (Hexagon's Ich Weiss) en Denise Nekeman (Boston S TH).

Klik hier voor de resultaten