Top tien klassering voor Voorn in aartsmoeilijke Grand Prix van Oliva

Top tien klassering voor Voorn in aartsmoeilijke Grand Prix van Oliva

Ook in Oliva werd een druk internationaal afgesloten met de Grand Prix. De ruiters kregen alvast een erg moeilijke basisparcours voorgeschoteld: slechts vier ruiters konden de nul behouden. Een barrage met vier moest dus over de winst beslissen. 

De winst ging naar de Zwitser Edwin Smits. Hij was de enige barragekandidaat die de nul kon behouden. Hij reed de KWPN-ruin Garezzo (v. Arezzo VDL) naar de finish in 44,41 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. De jonge Duitser Richard Vogel eindigde op de tweede plaats. Hij zette de snelste barragetijd neer maar Floyo VDL (v. Baltic VDL) tikte één balk uit de lepels. 

Katharina Offel en Chaning Tatum (v. Canturano) eindigden op de derde plaats. Zij kregen ook één springfout en finishten in 42,05 seconden. Andres Vereecke was de beste Belg op de vierde plaats. Hij rekende hiervoor op d'Artagan RR (v. Diamant de Semilly). 

Victor Bettendorf en Astuce de la Roque (v. Kannan) vervolledigden de top vijf. Zij sprongen wel een foutloze basisronde maar kregen één punt voor tijd achter hun naam. 

De beste Nederlandse prestatie kwam van Vincent Voorn. Hij kreeg in de basisronde één punt voor tijd achter zijn naam. Dit leverde hem en Hatzidee PR (v. Spartacus) wel nog een tiende plaats op.  Willem Greve en Grandorado TN (v. Eldorado vd Zeshoek) klasseerden zich op de zestiende plaats.

Klik hier voor de resultaten