Thomas van Rijckevorsel is nieuwe Youth Olympic Champion

Thomas van Rijckevorsel is nieuwe Youth Olympic Champion

Vandaag stond de individuele finale van de Youth Olympic Games op het programma in Aken. Eerder deze week won het Amerikaanse team de gouden teammedaille en reed team Europa naar het Zilver. De medailles werden vandaag verdeeld na een barrage met maar liefst achttien combinaties.

De ruiters kwamen, net als de afgelopen dagen, aan de start met 'geleende' paarden. Uiteindelijk imponeerde Thomas van Rijckevorsel met de 9-jarige Lucy 781 (Lux Z). Het paar sprong in de barrage in 31,69 seconden naar het goud. De merrie wordt normaal uitgebracht door Duitsland's Maren Hoffmann.

Alexander Housen's Lady Angeles (Los Angeles) leverde de zilveren medaille voor Marokko's Jad Guerraoui. De achtjarige merrie werd eerder nog uitgebracht door oa. Kim Emmen. De Amerikaanse Mimi Gochman greep na afloop het brons met de BWP-ruin, Merino van de Achterhoek (Darco). De BWP ruin uit de fokkerij van Jan Rutten wordt normaal door Marian Müller aan de start gebracht.

Net buiten het podium sprong Saad Ahmed Al Saad met DSP Cessy (Casskeni II) foutloos naar de vierde plaats. België's Bart Jay Jr. Vandecasteele greep de vijfde plek met de KWPN-merrie Haya (Equador).

Uitslag

F. © Thomas Holcbecher for Equnews