Thibault Philippaerts verlaat stoeterij Dorperheide en trekt naar Duitsland

Thibault Philippaerts verlaat stoeterij Dorperheide en trekt naar Duitsland

Thibault Philippaerts verlaat (voorlopig) Stoeterij Dorperheide, de stal van zijn familie om bij Marco Kutscher te gaan trainen. Het nieuws komt een dag nadat vader Ludo zijn 'semi-comback' aankondigde. "Ik hoop bij Marco Kutcher vooral nog verder te kunnen groeien", vertelt Philippaerts.


"Ik heb vorig jaar school afgemaakt en ik wilde iets anders proberen. Ik stond eigenlijk voor alles open: ik wilde zowel voor iemand anders werken als eigen paarden meenemen en dat is bij Marco gelukt. Ik zal samen met hem trainen en mag zes eigen paarden meenemen.. Het is een zeer verrijkende ervaring. Marco is een zeer rustig persoon die zijn tijd neemt. Ik ben echt heel blij om hier te zijn. Ik ben mijn vader zeer dankbaar voor alles wat hij mij heeft gedaan en dat hij mij de kans biedt om dit alles te mogen meemaken. Daarna is het zeker dat het niet altijd gemakkelijk is voor een vader om zowel een vader als een coach tegelijk te zijn. Ik besef dat ik advies en kritiek van Marco anders aanneem dan toen het van mijn vader kwam, maar dit alles is te danken aan hem", legt Thibault Philippaerts uit. 

"Dit jaar is het echter zeer moeilijk om doelen te stellen: "Alles zal afhangen van de gezondheidscrisis en de hervatting van de wedstrijden. Natuurlijk wil ik graag deelnemen aan grotere wedstrijden en meedoen aan de Europese Kampioenschappen voor Young Riders, maar we zullen zien hoe de zaken zich in de loop van het jaar ontwikkelt", besluit hij.