Thamar Zweistra stevig uit de startblokken in Omaha. Pech voor Dinja van Liere en Hermes

Thamar Zweistra stevig uit de startblokken in Omaha. Pech voor Dinja van Liere en Hermes

Normaal zou Dinja van Liere met haar Hermès N.O.P. (Easy Game) als voorlaatste aan de start komen. Grote verrassing bleek toen Hermès niet fit genoeg bleek en de Nederlandse besliste niet te starten. 

Er werden geen monsterscores genoteerd, maar de Duitse amazone, Jessica von Bredow-Werndl wist de jury wel unaniem te overtuigen met haar optreden in het zadel van de 16-jarige TSF Dalera BB (Easy Game). Werndl en de 16-jarige merrie reden naar een totaalscore van 79,922% in de Grand Prix.

Het paar hield zo Isabell Werth met de 13-jarige DSP Qauntaz (Quaterback) op een veilige afstand. Werth volgde met de bruine met 77,485%. Ze werd bijna unaniem op de tweede plaats gezet door de juryleden. De Deense amazone, Nanna Skodborg Merrald vervolledigd momenteel de top drie met de 15-jarige Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack) met 76,176%.

Thamar Zweistra had de druk op haar schouders als eerste aan de start. Samen met de 10-jarige Hexagon's Ich Weiss reed de Nederlandse uiteindelijk naar de zesde plaats. Een standvastig en gebalanceerd optreden met de 10-jarige nazaat van Hexagon's Rubiquil werd beloond met 73,261%. Voor Marieke Van der Putten was er even een minder moment. In het zadel van Torveslettens Titanium RS 2 (Totilas) reed de Nederlandse uiteindelijk met 70,776% naar de achtste plek.

Laatste duo aan de start, Simone Pearce en Fiderdance (Fidertanz) verwezen van der Putten op de valreep één plaats terug met amper 0,7% verschil.

Dinja van Liere niet aan de start

Deze ochtend leek alles nog tip top voor Dinja van Liere en haar Hermès. "Echter voor de start van de Grand Prix voelde Hermes niet lekker aan. We hebben gekozen voor het zekere en beslist alsnog niet te starten." bevestigde het team aan de redactie. "Wat er exact aan de hand is, was nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk heeft de hengst zich op stal verstapt en kan niet van start." schrijft de KNHS.

Vrijdagavond in Omaha (Nebraska, USA), om 1.15 uur vrijdagnacht Nederlandse tijd, is de Grand Prix Kür op Muziek de ultieme finale van de wereldbeker dressuur. De resultaten uit de Grand Prix tellen dan niet mee, maar zijn wel van belang voor de startvolgorde van de Kür op Muziek. Daarin komen de hoogst geplaatste combinaties van de Grand Prix in het tweede deel aan de start.

Volledige uitslag

bron: Equnews / KNHS