Teddy van der Rijt schittert op het rankingpodium van Lier

Teddy van der Rijt schittert op het rankingpodium van Lier

In Lier wordt er dit weekend op CSI2* niveau gesprongen. Het hoogtepunt van de dag was een 1m45 rubriek waarin er niet alleen eeuwige roem maar ook punten voor de Longines ranking verdiend konden worden. In deze rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen en uiteindelijk toonde Holly Smith zich de snelste. De Britse amazone kon in het zadel van Fruselli (v. Zambesi TN) een foutloze ronde achter haar naam noteren en finishte in 66,91 seconden. 

Pascale Haep werd de beste Belgische op de tweede plaats. Zij reed Iashin Sitte (v. Bamako de Muze) foutloos rond in 68,96 seconden. Teddy van de Rijt verzekerde de derde plaats. Zij rekende op Gino (v. Echo van't Spieveld) om in 70,13 seconden een foutloze ronde te springen. 

Koen Vereecke volgde op de vierde plaats. In het zadel van Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) kwam hij niet in de buurt van het hout en klokte hij af in 71,67 seconden. Andreas Schou en Conterno Blue PS (v. Veryon) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 73,33 seconden. 

Daan van Geel reed op zijn beurt I'm Special Power SIH (v. Comme il Faut 5) naar de zesde plaats. Het duo noteerde een foutloze ronde achter hun naam in 73,96 seconden. Lisa Nooren (Irish du Caillou) eindigde net buiten de top tien op de elfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

In het 1m10 was Iris de Rechter de beste Nederlandse. In het zadel van Ravissante van't Recht Eind (v. Lavallino ter Klomp) noteerde ze een foutloze ronde achter haan naam in 77,92 seconden, goed voor de achtste plaats. 

In het 1m20 verzekerde Bart de Bruijn een Nederlandse overwinning. Hij reed Don Du Foret Z (v. De Flor 111Z) foutloos naar de finish in 70,89 seconden. Hij bleef hiermee net Julina Kraay voor die Jelle (v. Emir R) naar de tweede plaats reed. Het duo sprong een foutloze ronde in 72,50 seconden. 

Jennifer Munsterhuis (Indy) eindigde op de elfde plaats na een foutloze ronde in 78,91 seconden.

Klik hier voor alle resultaten