Sunshine Tour: Kevin Jochems laat van zich horen in 1m45 Small Grand Prix

Sunshine Tour: Kevin Jochems laat van zich horen in 1m45 Small Grand Prix

De Sunshine Tour kende zonet haar hoogtepunt van de dag: de CSI4* Small Grand Prix. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen. Zestien combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met zestien moest dus uitsluitsel bieden. In die barrage was de Braziliaan Pedro Veniss de snelste. Hij kon in het zadel van Boeckmanns Lord Pezi Junior (v. Bockmann's Lord Pezi) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 31,35 seconden.

Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan zijn landgenoot Carlos Eduardo Mota Ribas die in het zadel van Trix (v. Asterix E Z) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 32,37 seconden. Edward Levy vervolledigde de top drie. Hij kon in het zadel van Broadway de Mormoulin (v. Kannan) een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 32,49 seconden. 

Sophie Hinners (Hialita B) en Mariano Martinez Bastida (Elixir de Hus) vervolledigden de top vijf na foutloze barrages in respectievelijk 33,56 en 34,02 seconden.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Kevin Jochems. Hij kon in het zadel van Hulde G (v. Vigo d'Arsouilles) een foutloze barrage achter zijn naam noteren in 36,19 seconden. Dat leverde hem de achtste plaats op. 

Gerco Schröder (Glock's Galandaà kon zich eveneens klasseren. 

Klik hier voor de resultaten

In he 1m25 was Doron Kuipers de beste Nederlander. Hij reed Icycle Z (v. Iceman de Muze) foutloos rond in 32,19 seconden. Dat leverde hem de vijfde plaats op. 

Klik hier voor de resultaten