Sunshine Tour: Jochems geeft concurrentie het nakijken in CSI4* Grand Prix

Sunshine Tour: Jochems geeft concurrentie het nakijken in CSI4* Grand Prix

Naar goede gewoonte werd ook op de Sunshine Tour een internationaal weekend afgesloten met de Grand Prix. Er werd al de hele week op CSI4* niveau gesprongen. Heel wat topruiters zakten deze week af naar Vejer de la Frontera en de zenuwen voor deze 1m55 Grote Prijs waren dan ook hoog gespannen. Dat veranderde uiteraard niet toen er negen combinaties een foutloze ronde achter hun naam konden noteren in de eerste ronde. Een barrage met negen moest dus uitsluitsel bieden. 

Van die negen combinaties bleek Kevin Jochems de snelste. In het zadel van La Costa (v. Gitano v Berkenbroeck), een 12-jarige BWP-merrie, tekende hij present om een pijlsnelle ronde af te leggen. Het duo kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 40,91 seconden. Michael G Duffy deed een erg verdienstelijke poging om de tijd van Jochems nog te verbeteren maar zijn tijd van 41,29 seconden schoot daardoor net tekort. Het was echter wel genoeg om voor hem en Clitschko 17 (v. Christian) de tweede plaats in de wacht te slepen. De derde plaats was voor Scott Brash; De Britse topruiter rekende op Hello Valentino (v. Diamantino) om in 41,42 seconden een foutloze ronde te springen. 

Enkel de top drie kon een foutloze barrage springen. De snelste tijd kwam van Harry Allen. Hij reed Calculatus (v. Cachassini) als een pijl doorheen het barrageparcours maar dat leverde hen ook vier strafpunten op. Als snelste vierpunten namen ze echter nog de vierde plaats mee naar huis. Gilles Thomas was als laatste aan zet. Hij was met Elfra van Beek Z (v. El Salvador) duidelijk vastbesloten om de tijd van Jochems scherper te stellen. Dat lukte hem ook (39,92 seconden) maar ook deze combinatie kreeg een springfout achter hun naam. Hun prestatie was echter wel goed voor de vijfde plaats. 

Frank Schuttert kon zich met Gream (v. Verdi TN) op de negende plaats klasseren. 

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag sprong Sanne Thijssen al naar de achtste plaats in het 1m40. In het zadel van Mascotte of the Paddocks (v. Corland) sprong ze een foutloze ronde in 44,40 seconden. Doron Kuipers en Diacco-Blue (v. Diarado) namen in diezelfde rubriek de tiende plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 45,10 seconden. 

In het 1m45 was ¨Pieter Keunen dan weer de beste Nederlander. In het zadel van Jerome (v. Berlin) sprong hij naar de zesde plaats. Hij kreeg in de prijsuitreiking gezelschap van Robin Bril die Uptons Tribon naar de achtste plaats reed. 

In het 1m30 tot slot kon Pieter Keunen zich ook klasseren. Dit keer rekende hij op Labelle ES (v. Mosito vh Hellehof) om naar de vierde plaats te rijden.

Klik hier voor alle resultaten