Smolders springt op het podium in CSI4* GP Saint-Tropez

Smolders springt op het podium in CSI4* GP Saint-Tropez

In Hubside werd zonet het hoogtepunt van het weekend gesprongen: de CSI4* Grand Prix. Hindernissen stonden tot 1m55 hoog gebouwd én ruiters konden in deze rubriek kostbare punten voor de Longines Ranking verdienen. 

Van de 46 deelnemers, konden er acht een foutloze ronde springen. Een barrage met acht combinaties moest dus over de winnaar beslissen. Die winnaar werd de Duitse topruiter Daniel Deusser. Hij reed Scuderia 1918 Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) foutloos doorheen de barrage. Het duo moest als voorlaatste de ring in en ging er meteen als een speer vandaag; Dit resulteerde in een chrono van 38,30 seconden. 

De tweede plaats was voor Kevin Staut en Viking d'La Rousserie (v. Quaprice Bois Margot). Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 39,06 seconden. Harrie Smolders en Dolinn (v. Cardento Lux) eindigden op de derde plaats. Zij konden eveneens de nul behouden en finishten in 39,17 seconden. 

Nicolas Delmotte (Urvoso du Roch) en José Maria Larocca (Finn Lente) eindigden op plaatsen vier en vijf. De beste Belgische prestatie kwam van Gudrun Patteet. Zij kreeg met Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) één fout in de barrage. Dit leverde haar de achtste plaats op.

Marc Houtzager (Sterrehof's Dante) en Maikel van der Vleuten (Dana Blue) eindigden op plaatsen zes en zeven.

Klik hier voor de resultaten