Samorin: Ijzersterke Jur Vrieling tweede in de CSI5* 1.60m GP kwalificatie

Samorin: Ijzersterke Jur Vrieling tweede in de CSI5* 1.60m GP kwalificatie

In Samorin werd zonet de 1.60m kwalificatie voor de Grote Prijs verreden. Deze proef telde ook mee voor de Global Champions League. 

Philip Weishaupt won de proef en kwam zo in de individuele ranking helemaal bovenaan te staan. Zijn Coby (Contagio) sprong foutloos in 68,22 seconden, wat genoeg bleek te zijn voor de overwinning. Jur Vrieling eindigde tweede met Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) dankzij een tijd van 69,01 seconden. Sameh El Dahan en WKD Aimez Moi (Je T'Aime Flamenco) maakte voor Groot-Brittannië het podium compleet. 

Nicola Philippaerts kon voor de vierde plaats rekenen op Katanga vd Dingeshof (Cardento 933), Maurice Tebbel en Don Diarado (Diarado) eindigden vijfde. 

Wat de Global Champions League betreft was de winst voor de Doha Falcons, dankzij Bassem Mohammed met Caletto Cabana en Yuri Mansur met Vitiki. 

De Berlin Eagles eindigde tweede. Hun team bestond uit Ludger Beerbaum met Mila en Philip Weishaupt met Coby. 

Christian Ahlmann en Max Kühner sprongen met Dominator 2000 Z, Solid Gold Z en Elektric Blue P voor de Shanghai Swans naar de derde plaats. 

De London Knights van Nicola Philippaerts (Katanga vh Dingeshof), Olivier Philippaerts (Zayado) en Emily Moffit (Winning Good) eindigde knap vierde. 

Klik hier voor alle resultaten.