Ruben Romp laat Wilhelmus weerklinken in CSI2* Grand Prix Oudsbergen

In Sentower Park werd zonet het hoogtepunt van een druk internationaal weekend gereden: de CSI2* Grand Prix. 46 Deelnemers traden aan in deze Grand Prix en zeven van hen konden de nul behouden in het basisparcours. Een barrage met zeven moest dus over de winnaar beslissen.

Die winnaar werd de Nederlander Ruben Romp. Hij moest als laatste van start in de Grand Prix en slaagde erin om de tijd van Soren Pedersen, die tot dan toe aan de leiding had gestaan, met bijna een seconde bij te stellen. Hij klokte met Bugatty GO (v. Concorde) af in een tijd van 38,46 seconden. Soren Pedersen moest met Chico Z (v. Clinton 1) vrede nemen met de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 39,29 seconden. Wilma Hellström en Cicci Bjn (v. Ci Ci Senjor Ask) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 41,88 seconden.

Enkel de top drie kon de nul behouden. Marcus Ehning eindigde met Priam du Roset (v. Plot Blue) op de vierde plaats. Zij sprongen weliswaar een erg snelle ronde (38,55 seconden) maar tikten één balk uit de lepels. Christophe Vanderhasselt was de beste Belg op de vijfde plaats. Hij reed Cana van de Blom (v. Kashmir van Schuttershof) naar de finish in 39,53 seconden maar tikte ook één balk uit de lepels.

Michael Greeve eindigde ook in de top tien. Hij reed Guan Gjb (v. Namelus R) naar de negende plaats.