Raf Kooremans scoort in Grote Prijs Brussel

Raf Kooremans scoort in Grote Prijs Brussel

Het werd een Belgisch feest in de CSI2* Grote Prijs van Brussel. In totaal kwalificeerden vier combinaties zich voor de herkansing van het 1.45m parcours. Uiteindelijk won Philippe Vanderhasselt met Fenne als laatste aan de start.  Raf Kooremans noteerde het beste Nederlandse resultaat met Nini van HD.

Vanderhasselt kwam als laatste aan de start met de 11-jarige dochter van Namelus R. Het duo dook ruim twee seconden onder de tijd van Jan Vermeiren. Jan Vermeiren stond lange tijd op kop met de zoon van Thunder van de Zuuthoeve, Newton van 't Zorgvliet

Het podium kleurde volledig Belgisch met Eleonore Lambilliotte op de derde plek. De Belgische strandde op het podium met Camillo Z (Cumano) onder het zadel. De 9-jarige ruin komt uit de fokkerij van Jos Lansink.

Het paar bleef voor op Ransome Rombauer met de dochter van Aganix du Seigneur, Ayade Hero Z. De Amerikaan noteerde de beste tijd in 34,94 seconden maar noteerde daarbij twee springfouten. Voor eigen publiek werkte Rik Nauta de top vijf af in het zadel van Kia Maria vd Potaarde.

Net binnen de top tien loodste Raf Kooremans zijn dochter van I'm Special de Muze naar de negende plaats.


Uitslag