Podiumklassering voor Dubbeldam in 3* GP Opglabbeek. Ehning demonstreert

Podiumklassering voor Dubbeldam in 3* GP Opglabbeek. Ehning demonstreert

In Sentower Park werd zonet het hoogtepunt van een druk internationaal weekend gesprongen: de CSI3* Grand Prix. 59 deelnemers traden aan in deze rubriek mét barrage. 16 combinaties konden de nul behouden in het basisparcours. Een goed gevulde barrage moest dus uitsluitsel bieden. 

De winst ging naar Marcus Ehning. Hij demonstreerde in de barrage en reed Calanda 42 (v. Calido I) foutloos naar de finish in 36,16 seconden. Hiermee verpulverde hij de tijd van Kevin Staut die tot dan aan de leiding stond. Hij reed een pijlsnelle ronde in het zadel van For Joy van't Zorgvliet Hdc (v. For Pleasure) en finishte in 38,94 seconden. De top drie werd vervolledigd door Jeroen Dubbeldam. Hij reed Oak Grove's Carlyle (v. Casall) foutloos rond in 41,13 seconden. 

Oliver Lemmer (Obora's Chloe) en Guillaume Foutrier (Ensingà volgden op plaatsen vier en vijf. Niels Bruynseels was de beste Belg. Hij reed een snelle ronde in het zadel van Delux van T&L (v. Toulon) maar tikte één balk uit de lepels. Jos Verlooy en Varoune (v. Verdi TN) volgden op de achtste plaats. 

Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love), Annelies Vorsselmans (Wilandro 3), Jens Vandenberk (Faldiano) en Wilm Vermeir (Dm Jecqmotte) namen plaatsen tien tot en met dertien mee naar huis.


Klik hier voor de resultaten