Oranje boven dankzij Skye Morssinkhof in de Gold rubriek van Oliva

Oranje boven dankzij Skye Morssinkhof in de Gold rubriek van Oliva

Ook in Oliva is de laatste competitiedag van de week in volle gang. Terwijl de Gold competitie haar dag startte met de 1.45m en 1.30m proef maakten de Bronze ruiters zich op voor het 1.20m en de 1.40m Bronze Tour Finale. 

In de Gold 1.45m proef wisten tien combinaties de basisomloop tot een goed einde te brengen en dus mochten zij het uitvechten in de aparte barrage. Zes van hen behielden ook daar de nul, maar niemand slaagde erin de tijd van de Duitser Tobias Meyer te verbeteren. Zijn Quintus 133 was met een tijd van 35,28 seconden net iets te snel voor Dominique Hendrickx met Vintadge de La Roque, die met 35,73 seconden tweede eindigden. Het brons was opnieuw voor Duitsland dankzij Kendra Claricia Brinkop met de Flipper en een tijd van 36,99 seconden.

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Carola Pavan met Karak de Leau en Margaux Rocuet met Lady Lulu 2. 

Dennis van den Brink en I AM maakten een springfout in de barrage maar eindigden alsnog zevende.

In de Gold 1.30m proef was de winst voor Nederland dankzij Skye Morssinkhof. Haar Nina vh Scheefkasteel klaarde de klus in 60,34 seconden en was zo vier tienden van een seconde sneller dan de Duitser Matthias Mock en zijn Erinette V. Het brons was voor Maxime Harmegnies die met Lester een tijd neerzette van 61,86 seconden.

Tina Lund en Celvita Z eindigden vierde, Holger Wulschner en Quantico 33 vijfde.

Klik hier voor alle resultaten.