Oliva: top vijf plaats voor van der Schans bij de 7-jarigen

Oliva: top vijf plaats voor van der Schans bij de 7-jarigen

In Oliva kwamen vandaag de jonge paarden aan de start. Zowel bij de 6-jarigen als de konden onze landgenoten top tien klasseringen verzamelen.

Jérôme Guery was de te kloppen man bij de 7-jarigen met een eerste én tweede plaats. Met Tender Dream Hero Z (Thunder vd Zuuthoeve) sprong hij naar de overwinning in 41,03 seconden in de barrage. Zijn Ascalvara de Bo Z (Asca Z) was slechts een halve seconde trager en leverde zo het zilver op voor Guery. De Ier Peter Moloney en Cabo Verde (Christian 25) vervolledigden het podium met een tijd van 41,81 seconden. 

Patrick van der Schans en Jager (Numero Uno) eindigden voor Gaetan Decroix en Eden de Riverland (Use de Riverland) op een vierde plaats. 

Tenslotte waren ook Michael Greeve (Jetplane) en Wout-Jan van der Schans (AS Eden) terug te vinden in de top tien. Zij eindigden respectievelijk negende en tiende. 

Bij de 6-jarigen konden drie Nederlanders zich klasseren in de top tien. Ralph Slaats was de hoogst genoteerde met zijn Freeman VDL-zoon Kornee op de vijfde plaats. Willem Greve en Kyrlanthe (Tangelo vd Zuuthoeve) eindigden negende, voor Patrick van der Schans die met AS Fury (Quiwi Dream) op plaats tien eindigde.

Het volledige podium kleurde in de deze proef Brits. Bethanie Knight was Christopher Smith voor met Kingston (Emir R) in een tijd van 35,08 seconden. Smith nam zowel de tweede als de derde plaats voor zijn rekening. Voor de tweede plaats kon hij rekenen op Be Golden die foutloos wist te blijven in 35,65 seconden. Met Messarado Blue was hij iets meer dan een seconde trager en eindigde zo derde. Dani G Waldman en Ketouelle-S (Edinburgh) vallen net naast het podium en komen voor Ralph Slaats op vier te staan. 

Klik hier voor alle resultaten.