Team Nederland zagen we terug op een mooie tweede plaats. Met een totaal van 18 strafpunten uit de eerste ronde leek het niet goed te gaan voor het team van Vincent Voorn, maar in de tweede ronde kwamen daar nul strafpunten bij. Iris Michels kreeg met Bugano de L'Abbaye (v. Ugano Sitte) negen strafpunten in de eerste ronde en vier in de tweede. Die vier strafpunten zouden het schrapresultaat van de beslissende ronde worden. Sky Morssinkhof was de tweede ruiter. Met de KWPN-merrie G-Vingino-Blue kreeg ze veertien strafpunten in de eerste ronde, wat meteen ook het schrapresultaat werd. Dat maakte ze ruimschoots goed in de tweede ronde met een prachtige nulronde. Voor Vincent Dings en de KWPN-ruin Daylight (v. Ustinov) waren er vijf strafpunten in de eerste ronde maar ook zij bleven mooi foutloos in de tweede. Tot slot was er Mel Thijssen. Met Cartolana 2 (v. Catapult 7) waren er vier strafpunten in de eerste ronde, gevolgd door een foutloze omloop in de allesbeslissende tweede ronde. Zo had team Nederland enkel nog die achttien strafpunten van de eerste ronde en dat was voldoende voor de mooie tweede plaats. 

De Belgische Young Riders wonnen deze landenwedstrijd. Zij werden begeleid door Chef d'Equipe Rik Deraedt. Sacha Beghuin kwam met Elcup Van Beek II Z (v. Elvis Ter Putte) als eerste van het team aan de start. Zij bleven mooi foutloos in de eerste ronde en kregen vier strafpunten in de tweede. Aiko Paridaen was met de BWP-merrie Libelle de Muze (v. Elvis Ter Putte) de tweede ruiter van het team. In de eerste ronde kregen zij 34 strafpunten, in de tweede omloop deden ze beter met 12 strafpunten. In beide rondes zorgden zij voor het schrapresultaat. Aaron Tijskens kreeg met de KWPN-ruin Hurricane (v. Untouched) telkens vier strafpunten in elke ronde. Tot slot was er de laatste ruiter, Jules van Hoydonck. Samen met de BWP-merrie Minte vd Bisschop (v. Plot Blue) kreeg hij vier strafpunten in de eerste ronde. In de tweede ronde moest hij het hoofd koel houden en dat lukte! Hij sloot af met een prachtige foutloze ronde waardoor het totaal aantal strafpunten van team België op 16 kwam te staan. Het was genoeg voor de overwinning. 

Op de derde plaats kregen we Noorwegen. Jenny Krogsaeter (Chivas AP Z), Synne Marit Eide (Kleine Cherie), Martine Mariero Moe (Dinero de Laubry) en Ingrid Gjelsten (Alibi de la Roque) verzamelden in totaal 20 strafpunten. 


Klik hier voor de volledige uitslag.