Nederlands Children Team wint Nations Cup finale

Nederlands Children Team wint Nations Cup finale

Op De Peelbergen hebben de Nederlandse Children hun Nations Cup avontuur afgesloten met winst. Dat betekent nog een gouden medaille voor de Nederlandse jeugd, met het Junioren Team die eerder al het goud mee naar huis konden nemen. Er was geen barrage meer nodig om de winnaar te kennen. Jesse Berkers, Emma Heijligers, Fay Louise Vos en Yoni van Santvoort namen met trots de hoogste trede in beslag onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat. 

Jesse Berkers met Aragon Happhira (v. Corland), Emma Heijligers met Sambucca (v. Sandro Boy) en Yoni van Santvoort met Ilandra (v. Up To Date) konden foutloos en binnen de tijd over de finish komen. Faye Louise Vos werd één springfout aangerekend met Monica LH (v. Verdi). De andere teams konden deze puike prestatie niet evenaren en verzamelden meer strafpunten dan het Nederlandse team. 

Het Italiaanse team had vier strafpunten meer en nam het zilver door sneller te blijven dan het Belgische team die ook met vier fouten eindigden in het klassement. Zo nam België het brons voor hun rekening. 

Zweden kwam net buiten het podium op vier na een balk en een uitsluiting. 

Nations Cup Ponyruiters

Ook voor de Nederlandse ponyruiters stond de finale van de Nations Cup op het programma. Zij konden de prestatie van de Children niet evenaren en werden zevende. Doordat ze maar met drie aan de start kwamen van deze competitie hadden ze niet de luxe om van een schrapresultaat te kunnen genieten. Ava Eden van Grunsven en Jersey Kuijpers hadden zowel in de eerste ronde als de finale één balkje terwijl Renske Van Middendorp had enkel op zondag vier balken. 

Bekijk alle resultaten hier

F. © FEI