Nederlanders sterk van start in Azelhof

Nederlanders sterk van start in Azelhof

In het Azelhof in Lier wordt er dit weekend weer op internationaal niveau gesprongen. De eerste rubrieken die op het programma stonden, waren die voor 5- en 6-jarige paarden en een 1m40 rubriek van de CSI2* competitie.

1m40

Het 1m40 werd opgesplitst in twee verschillende reeksen door het hoge aantal deelnemers. In reeks 1 ging de overwinning naar Harold Boisset. Hij sprong een foutloze ronde met T'Obetty Du Domaine (v. Kashmir van Schuttershof) onder het zadel en finishte in 58,32 seconden. Gaetan Stalpaert eindigde op de tweede plaats met de KWPN-merrie Evelien (v. Nabab de Reve). Zij lieten het hout onaangeroerd en finishten in 58,32 seconden. Voor Agelique Hoorn en Ginette (v. Spartacus TN) was er een derde plaats. Zij hielden de nul op de teller en finishten in 59,67 seconden.

Charlotte Bettendorf (Ginette) en Camille Demolie (Chica Fino) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten

In de tweede reeks was de overwinning voor Martin Reznicek. Hij reed een foutloze ronde in het zadel van Chanya (v. Chacco-Blue) en finishte in 56,96 seconden. Piet Raijmakers JR en Van Schijndel's Amberlina (v. Tangelo vd Zuuthoeve) eindigde op de tweede plaats na een foutloze ronde in 59,53 seconden. Ook de derde plaats ging naar een Nederlander: Albert Zoer en Freedom (v. Larino) namen de derde podiumplek mee naar huis. 

Joe Clee (Ekita) en Toshiki Masui (Elstar) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden ging de overwinning naar Thierry Goffinet. Hij reed In And Out SB (v. Elvis ter Putte) foutloos ronde en klokte af in 24,66 seconden. Jeroen Appelen nam met Elite De Ponts (v. Malito de Reve) de tweede plaats voor zijn rekening. Het duo hield eveneens de nul op de teller en finishte in 24,89 seconden. Rink-Jan Dijkstra en Just Chestnut (v. Harley) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 25,01 seconden. 

Thierry Goffinet eindigde niet enkel op de eerste maar ook op de vierde plaats. Hij rekende op Ioussoupov Db (v. Non Stop) om in 26,32 seconden naar de eindmeet te rijden. Voor Rink-Jan Dijkstra en Jarizona Van de Muggenhoek (v. Arizona) was er een vijfde plaats. Teddy Van De Rijt en Infidel Du Pierdroux (v. Silver Deux De Virton) klokten in exact dezelfde tijd af.

Klik hier voor de resultaten

5-jarigen

De rubriek voor vijfjarige paarden was een clear round rubriek. Klik hier voor de resultaten