Nederlanders domineren 1m20 rubriek tijdens Emmers Cup

Nederlanders domineren 1m20 rubriek tijdens Emmers Cup

In Opglabbeek is de Emmers Cup nog steeds in volle gang. Terwijl de hoofdrubriek voor pony's nog volop bezig is, werd het 1m20 voor paarden en het 1m10 voor pony's alvast gesprongen. 

1m20

In het 1m20 ging de winst naar de Nederlandse amazone Jersey Kuijpers. Zij hield de nul op de teller in het zadel van Alice Du Wonderland en klokte af in 63,50 seconden. Hiermee bleef ze Vic de Plecker voor die de tweede plaats voor zijn rekening nam. De Plekker reed een foutloze ronde met Cerona Van Beek onder het zadel en finishte in 64,05 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde volledig oranje. Rosanne Janssen en Janeiro VHL (v. Connor) eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 64,61 seconden. Pien de Boer (Fame) en Joni Vollenberg (Jonas vd Hees) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

1m10 pony's

In het 1m10 voor pony's ging Ellen Anthonissen met de overwinning aan de haal. Zij reed Hopla vd Waterhoeve foutloos naar de finish in 58,21 seconden. Hiermee was ze ruim vier seconden sneller dan Juna Jane De Keersmaecker en Une Etoile die de tweede plaats voor hun rekening namen. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 62,80 seconden. Clara Mawet en Gregaho D'Alphi (v. Wapiti van het Vitseroel) eindigden op de derde plaats.

Seppe Wouters (Sucato) en Jade Thaens (Ombos Pepper) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten