Nederland vijfde na 1ste ronde Nations Cup in Knokke

Nederland vijfde na 1ste ronde Nations Cup in Knokke

Na vijf lange jaren werd zonet eindelijk weer een landenprijs in België afgetrapt. In de Henders & Hazel Nations Cup sprongen de Nederlanders onder chef d'equipe Jos Lansink naar een vijfde plaats op negen deelnemende landen. Ze eindigen zo na Frankrijk, Zweden en België die de eerste plaats delen, en de USA die na afloop van de eerste ronde net buiten het podium viel.

Als eerste aan de start voor team NL startte Maikel van der Vleuten op de rug van Beauville Z (Bustique) sterk, maar op sprong tien liep het even fout en tikten ze de balk uit de lepels. Michael Greeve zette met Fyolieta (Carambole) een voetje in het water en maakten een springfout op de Rolex sprong, wat uiteindelijk het schrapresultaat opleverde. Willem Greve deed wat de andere teamleden niet lukte en zette in het zadel van Grandorado TN (Eldorado Vd Zeshoek) een fantastische nulronde neer. Als laatste aan zet voor Nederland kwam Marc Houtzager aan de start met Sterrehof's Dante N.O.P.. Houtzager besloot deze eerste ronde eveneens met één springfout.

Met een teamresultaat van acht strafpunten staat team Nederland voorlopig vijfde, reden te meer om in ronde twee het mes nog meer tussen de tanden te nemen!

Teamresultaat Nations Cup Ronde 1