Nederland knap tweede in Nations Cup Sankt Gallen

Nederland knap tweede in Nations Cup Sankt Gallen

In Zwitserland stond vandaag de loodzware FEI 1.60m Nations Cup op het programma. Het Nederlandse team wist na de eerste omloop naar een tweede plaats te springen en hield vast aan die positie. Uiteindelijk won het Zwitserse team voor eigen publiek.

Het was spannend tot het einde. John Whitaker was met Unick du Francport (Open Up Semilly) de laatste ruiter aan de start. Een foutloze omloop zou een barrage betekenen met het thuisland, Zwitserland. Maar een springfout stak daar een stok voor de deur. Zwitserland wint zo op eigen terrein de Nations Cup.

Voor het eerst in 22 jaar wist het Zwitserse team op eigen terrein de landenprijs te winnen. Nederland zette ook in de tweede omloop de druk op de ketel en sprong uiteindelijk naar de tweede plaats op het podium.  In de tweede ronde wisten zowel Jack Ansems met de 12-jarige Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue) als Marc Houtzager met de 14-jarige Sterrehof's Dante N.O.P. (Canturano) het hout in de lepels te houden. Jos Lansink start het Nations Cup zo sterk met zijn team.

Jur Vrieling en de 10-jarige Long John Silver 3 (Lasino) sprongen knap nul rond in de eerste omloop. Ook Sanne Thijssen en haar Con Quidam RB (Quinar Z) waren een belangrijke schakel in het succes van de Nederlandse equipe.

Uiteindelijk strandde het Britse team op de derde plek.

Na deze omloop staat Nederland voorlopig op de 2e plek in de Nations Cup ranking. Slechts zeven teams zullen aan de start mogen komen later dit jaar tijdens de FEI Nations Cup finale in Barcelona



Uitslag