Nederland grijpt ZILVEREN medaille tijdens WK Herning

Nederland grijpt ZILVEREN medaille tijdens WK Herning

Er was weinig of geen verrassing tijdens de landenwedstrijd op het WK in Herning. Er werd hevig gestreden voor de zilveren en bronzen medaille, maar al snel werd duidelijk dat het goud was weggelegd voor de Zweedse spring équipe. Op het einde werden de kaarten pas geschud, met een zilveren medaille voor de Ruiters in Oranje! Meteen heeft Nederland ook zijn Olympisch ticket op zak.

Long John Silver van Jur Vrieling sprong net als in de eerste eerste manche uit het boekje en kwam nergens in de buurt van de balken. Op de finishlijn waren ze net te langzaam wat 2 strafpunten betekende. 

Op de steilsprong (hindernis 4) kregen Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. een fout en sprongen verder een super ronde. De vier strafpunten tellen sowieso voor het team dat nu nog op de vijfde plaats staat. Maikel staat nu op 5.96 strafpunten individueel en is zeker van deelname aan de finale op zondagmiddag

Sanne Thijssen en Con Quidam RB reden een fantastische ronde. Ze kwamen wat dicht onder de insprong van de driesprong in de laatste lijn, waardoor het tweede element viel. Tot de laatste Nederlander aan de start, Harrie Smolders en Monaco, stond Nederland op de vierde plaats.

Laatste ruiters schudden de kaarten

Gregory Wathelet was de laatste springruiter aan de start voor de Belgische springduivels. Samen met zijn Nevados S (Calvados Z) sprong Wathelet 12 punten bijeen en gaf zo ademruimte aan de opvolgende equipe, Nederland, om alsnog een medaille te halen. Harrie Smolders kon zich één tijdsfout permitteren. Een foutloze omloop van Smolders en zijn Monaco  schudde de kaarten stevig door elkaar.

Christian Ahlmann volgde voor Duitsland met zijn Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly). Het duo wist het niet foutloos te houden. Frankrijk vestigde nadien de hoop op Kevin Staut met zijn Scuderia 1918 Viking d'la Rousserie (Quaprice Bois Margot). Het paar wist het niet foutloos te houden en zo werd het brons uitgedeeld voor Groot-Brittannië.

De laatst ruiter, Peder Fredricson met H&M All In (Kashmir van Schuttershof) diende niet te starten voor het team resultaat, echter wel voor de individuele ranking. Goud was voor Zweden, Nederland greep zilver en Groot-Brittannië brons. 

Team Uitslag