Maikel van der Vleuten sensationeel tweede CSI4* Grand Prix overwinning

Maikel van der Vleuten sensationeel tweede CSI4* Grand Prix overwinning

In Hubside werd zonet het hoogtepunt van een internationaal weekend gesprongen: de CSI4* Grand Prix. De ruiters kregen alvast een pittig parcours voorgeschoteld en vooral de tijd in de basisomloop bleek voor veel combinaties een probleem. Verschillende ruiters eindigden dan ook met tijdsfouten achter hun naam. 

Quick Results

1. Maikel van der Vleuten - Dana Blue

2. Daniel Deusser- Killer Queen

3. Emanuele Gaudiano- Chalou


Uiteindelijk slaagden er toch 16 combinaties in om een foutloze eerste ronde neer te zetten. Een barrage met 16 combinaties moest dus over de winnaar beslissen. 

De Fransman Mathieu Billot stond lange tijd aan de leiding met Quel Filou 13 (v. Quidam's Rubin) maar hetzelfde scenario van gisteren herhaalde zich. Betram Allen kwam in de ring en slaagde erin om de tijd van Billot nog scherper te stellen. Met nog 7 combinaties na hem, stond Bertram Allen zo aan de leiding met Dancing Queen Z (v. Dulf vd Bisschop). Ze finishten in een tijd van 38,53 seconden.  Lang hielden ze echter niet stand. Emanuele Gaudiano kwam met zijn impressionante Chalou (v. Chacco-Blue) de ring in en finishte in 38,05 seconden waardoor Bertram Allen naar de tweede plaats verwezen werd. De tijd van Gaudiano bleef echter ook niet lang standhouden.

Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue) was de eerste die de chrono onder de 38 seconden kon houden. Ze finishten in 37,66 seconden met nog vier combinaties die na hen aan de bak moesten. Het leek er even op dat Daniel Deusser en Killer Queen VDM de tijd van Van der Vleuten nog scherper zouden stellen, maar dat lukte net niet. Zij finishten in 37,96 seconden wat hen uiteindelijk de tweede plaats zou opleveren. De enige die de Nederlander nog van de overwinning kon houden, was de Pieter Devos. Hij zette met Claire Z alles op alles om een snelle ronde af te leggen en dat lukte hem uiteindelijk ook maar zijn merrie tikte één balk uit de lepels. Dit leverde hem uiteindelijk nog de elfde plaats op. 

Winst dus voor Maikel van der Vleuten. Daniel Deusser en Emanuele Gaudiano vervolledigden het podium. Voor Bertram Allen en Dancing Queen Z (v. Dulf van den Bisschop) was er een vierde plaats. Mathieu Billot vervolledigde de top vijf.


Klik hier voor de resultaten