Maikel van der Vleuten op vijf in aartsmoeilijke Grand Prix van Lier

Maikel van der Vleuten op vijf in aartsmoeilijke Grand Prix van Lier

In Lier werd de tweede week van de Valentines Tour zonet voortgezet met de Grand Prix van de CSI2* competitie. Er werd over een hoogte van 1m45 gesprongen en de ruiters kregen een aartsmoeilijk basisparcours voorgeschoteld: van de 55 startende combinaties slaagden er slechts vier in om een foutloze basisronde te springen. Een barrage met vier moest dus uitsluitsel bieden over de overwinning. Met twee Belgische barragekandidaten zag het er rooskleurig uit voor het Belgische publiek dat natuurlijk op een thuisoverwinning gebrand was.

Die thuisoverwinning kwam er uiteindelijk niet. Jonathan Gordon ging er met Capri (v. Gentleman) als een speer vandoor wat resulteerde in een pijlsnelle ronde in 35,37 seconden. Een tijd die moeilijk te kloppen bleek. Evelyne Putters kwam met High Fly Special (v. Chacco-Blue) het dichtst in de buurt. De jonge Belgische amazone kon in het zadel van de 12-jarige merrie een foutloze ronde springen in 35,68 seconden wat meteen voldoende was voor de tweede plaats. Hiermee waren ze meteen de enige twee combinaties die een dubbele nulronde achter hun naam konden noteren. 

Alexander Kumps en Luigi van de Kornelishoeve (v. Carabas vd Wateringhoeve) namen de derde plaats mee naar huis. Het duo kreeg één springfout achter hun naam en klokte af in 41,55 seconden. Daniel Lahmann en Monty Python de L'Amitie (v. Emerald) eindigden op de vierde plaats.

Maikel van der Vleuten en O'Bailey vh Brouwershof (v. Darco) maakten de top vijf compleet. Zij lieten in het basisparcours weliswaar wel alle balken in de lepels maar kregen één puntje voor tijd achter hun naam. 

Klik hier voor de resultaten