Maikel van der Vleuten beste Nederlander in CSI2* Opglabbeek

Maikel van der Vleuten beste Nederlander in CSI2* Opglabbeek

De voorlaatste rubriek van de dag tijdens het internationale concours van Opglabbeek was een 1m30 die voorbehouden was voor ruiters van de CSI2* competitie. Er werd in twee fases gesprongen en de winst ging naar een Deense ruiter. Nicolas Pedersen reed een foutloze ronde in het zadel van Tailormade Diarado's Boy (v. Diarado) en finishte in 25,39 seconden. 

Rossen Raitchev volgde op de tweede plaats. Met zijn 15-jarige merrie Cascaya IV (v. Cornet Obolensky) onder het zadel, klokte hij af in 25,50 seconden. De beste Belgische prestatie kwam van Leon Brutsaert. Hij rekende op Emona RV (v. Mr. Blue) om in 25,70 seconden een foutloze ronde te springen; Dit leverde hem de derde plaats op.

Simon Prouve (Gloria vh Kapelhof) en Francesca Piccolomini (Sanouk R) eindigden op plaatsen vier en vijf. Maikel van der Vleuten zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Larcone (v. Larimar 7) naar de negende plaats. Hij nam met Svea Douch Z (v. Comme Il Faut 5) ook de twaalfde plaats voor zijn rekening. Niels Bulthuis kon zich met La Toucha van Dorperheide (v. Zilverstar T) klasseren op de achttiende plaats.

Klik hier voor de resultaten