Logan Fiechter en Estelle Slingerland houden Nederlandse eer hoog in Youth Festival

Logan Fiechter en Estelle Slingerland houden Nederlandse eer hoog in Youth Festival

Naast de verschillende Nations Cups werden er in Sentower Park vandaag nog verschillende nevenrubrieken gesprongen waarin de Nederlandse ruiters erg goed presteerden. 

1m30 Junioren 

In het 1m30 voor Junioren reed Claudia Moore naar de overwinning. Zij sprong een foutloze ronde in het zadel van Dos Moi Tout de Clairbois (v. Ugano Sitte) en klokte af in 55,53 seconden. De Zweedse Julie Carlberg eindigde op de tweede plaats. Zij slaagde er met Luna d'O (v. Dollar Dela Pierre) eveneens in om de nul te behouden en stopte de chrono na 57,35 seconden. Tristian Guisson was de beste Belg op de derde plaats. Met No Limit vh Legitahof (v. Nabab de Reve) onder het zadel, sprong hij een foutloze ronde in 58,33 seconden. 

Geraldine Straumann (Carielle) en Alina Sparwel (Big Star Jr KZ) volgden op plaatsen vier en vijf. 

1m15 pony's

In het 1m15 voor pony's was er een Belgische overwinning. Frederik Mees reed First rate de Tinmont (v. Ultra-Top de la Haie) foutloos naar de finish in 55,99 seconden. Hiermee bleef hij de Zweedse Linn Arvidsson voor die met Oldrock Megan (v. Glenayre Silver Fox) op de tweede plaats eindigde. Zij konden de nul behouden en finishten in 56,50 seconden. Logan Fiechter en Voyou de Pleville (v. Thunder du Blin) volgden op de derde plaats na een foutloze ronde in 57,18 seconden. 

Jack Conlon Gateay (Samba van de Groenheuvel) en Estelle Slingerland (High Dream N) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m15 Children

Bij de Children ging de overwinning én de tweede plaats naar Phoebe Farman. Ze sprong een foutloze ronde in het zadel can Calle (v. Chambertin) en klokte af in 54,64 seconden, dit leverde haar de eerste plaats op. Voor de tweede plaats rekende ze op Caristo VDL (v. Silverstone). Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 56,17 seconden. Paula Pahl en Greece (v. Carolus II) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 59,02 seconden. 

Paris Vandousselaere (Merith Vdb) en Tony Stormanns (Arizona) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten